Prijs vergelijken van ebook Toneel

  Toneel

  Esther Gerritsen schreef theaterteksten voor onder meer Het Syndicaat, Toneelgroep Amsterdam, het Gasthuis, Victoria en Keesen&Co. Ze wordt tot de meest veelbelovende Nederlandse auteurs gerekend.

  Prijs vergelijken van ebook Groenten uit Balen

  Groenten uit Balen

  Groenten uit Balen speelt in 1971 tijdens de negen weken durende staking bij het zinkbedrijf Vieille Montagne in Balen. Van den Broeck geeft het relaas van de staking weer aan de hand van de gebeurtenissen in een van de stakersgezinnen.

  Prijs vergelijken van ebook Maalstroom

  Maalstroom

  Parijs 1980. Een oude man bezoekt plichtsgetrouw zijn schoondochter die aan kanker lijdt. Zij ligt in een ziekenhuis aan de andere kant van de stad. Bij elk bezoek moet de oude man de ringweg rond Parijs nemen de drukke Boulevard Périphérique.

  Prijs vergelijken van ebook Gaz

  Gaz

  Na een afschuwelijke aanslag in het hart van Europa neemt de moeder van de gedode terrorist het woord. Zonder haar zoon te vergoelijken of zichzelf te sparen, neemt ze de maat van de tijd waarin ze leeft.

  Prijs vergelijken van ebook Shakespeare

  Shakespeare

  ?William Shakespeare mag dan 400 jaar dood zijn, zijn werk heeft in al die tijd niets aan belang ingeboet en wordt met de regelmaat van de klok opnieuw opgevoerd en verfi lmd.

  Prijs vergelijken van ebook Para

  Para

  In Para wordt de vergeten Belgische humanitaire missie in Somalië (1992-1993) tot leven gebracht. Belgische elitetroepen, de beruchte paracommando's, namen er deel aan een VN-vredesmacht.

  Prijs vergelijken van ebook Malpensa

  Malpensa

  Op de luchthaven van Malpensa nabij Milaan wachten twee Nederlandse zakenlieden op de vertraagde vlucht naar Rome Fiumicino. Om de tijd te doden raken ze met elkaar in gesprek. Dat wil zeggen: ze spelen dat ze elkaar niet kennen.

  Prijs vergelijken van ebook Lysistrata

  Lysistrata

  De oorlog tussen Athene en Sparta duurt maar voort en de ene ramp volgt op de andere. De vrouwen van beide staten besluiten, oorlogsmoe als ze zijn, de mannen ertoe te pressen vrede te sluiten door middel van een seksuele staking en

  Prijs vergelijken van ebook Het Stelen van de Maan

  Het Stelen van de Maan

  ‘Het Stelen van de Maan’ is toneelstuk geschreven voor 9 meiden en/of jongens in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Het is gemaakt in samenwerking met de groep naar aanleiding van de vraag: welke rol zou je heel graag eens spelen?

  Prijs vergelijken van ebook Koningin Lear

  Koningin Lear

  Bij Shakespeare is Lear een oude middeleeuwse koning. Bij Tom Lanoye een bejaarde hedendaagse 'Leading Lady': Elisabeth Lear. Het regionale familiebedrijfje van haar vader heeft zij in de loop van haar loopbaan uitgebouwd tot een multinationale mastodont.

  Abonneren op Dans & Theater