Prijs vergelijken van ebook Wie a zegt

  Wie a zegt

  De kern van deze verzameling opstellen over litteratuur wordt gevormd door de maandelijkse kronieken over poëzie die J.Bernlef sinds 1966 in De Gids heeft gepubliceerd. Hij heeft ze in drie afdelingen ondergebracht.

  Prijs vergelijken van ebook Vrij uitzicht

  Vrij uitzicht

  In zijn essaybundel Vrij uitzicht toont Brakman vooral als een geëngageerd, maatschappijkritisch auteur, die zich uitspreekt over deugden, de autobiografie, de economie, het geld, de positie van de literatuur en het aandeel van de filosoof Adorno in dit all

  Prijs vergelijken van ebook Slotnotering uit Barnet

  Slotnotering uit Barnet

  De liefhebbers van Hellema's romans en verhalen zal het niet zijn ontgaan dat zich in de schijn van de fantasie een moralist heeft gehuld, die ons wel indirect, maar toch indringend aanspreekt. Die moralist komt nu naar voren in dit boek met aantekeningen.

  Prijs vergelijken van ebook Een krankzinnig avontuur

  Een krankzinnig avontuur

  Hans van Mierlo was de meest vernieuwende Nederlandse politicus van de tweede helft van de afgelopen eeuw. Op cruciale momenten heeft hij zijn stem verheven, tégen verzuiling en de betonnen macht, vóór directere vormen van democratie.

  Prijs vergelijken van ebook Heimwee naar de mens

  Heimwee naar de mens

  'Heimwee naar de mens', een boek op het snijvlak van literatuur en filosofie, is niet toevallig van de hand van een filosofe in wier werk de belangstelling voor kunst en verbeelding vanaf het vroegste moment aanwezig is geweest.

  Prijs vergelijken van ebook In het wild

  In het wild

  In zijn vorige essaybundel Collega's van God speurde Joost Zwagerman met grondige kennis van zaken het levendige traject af tussen 'hoge' en 'lage' cultuur. In het wild is een voortzetting van deze werkwijze.

  Prijs vergelijken van ebook Voetnoot / 2

  Voetnoot / 2

  Een voetnoot is doorgaans te vinden in de marges van een wetenschappelijk boek maar Arnon Grunbergs `voetnoten bij de menselijke komedie dagelijks op de voorpagina van de Volkskrant zijn onontkoombaar. Grunberg schreef er inmiddels al ruim duizend.

  Prijs vergelijken van ebook In de polder

  In de polder

  Sinds 1996 was Kader Abdolah wekelijks een vaste waarde in de Volkskrant. In zijn columns onder de naam Mirza (kroniekschrijver) besprak hij op eigenzinnige wijze de actualiteit.

  Prijs vergelijken van ebook Karavaan

  Karavaan

  In zijn columns haakt Abdolah aan bij de actualiteit en geeft zijn mening in een literaire vorm. Daarbij voegt hij soms nadrukkelijk, soms terloops, vleugjes Perzische cultuur.

  Prijs vergelijken van ebook Arm Brussel

  Arm Brussel

  De hoofdstad van Europa verandert razendsnel. De bevolking groeit zienderogen. Werkloosheid en armoede stijgen schrikbarend. De auto is de tiran van de stad. Brussel was tientallen jaren tweetalig, Brussel is een halve eeuw multicultureel.

  Prijs vergelijken van ebook Knus

  Knus

  Als Margriet Oostveen na jaren Washington terugkeert, lijkt Nederland vertrouwd maar ook onmiskenbaar veranderd. Waar komt opeens al die nostalgie vandaan? Sinds wanneer staat op een pak melk dat die van Nederlandse koeien is?

  Abonneren op Essays, Columns & Interviews