Prijs vergelijken van ebook Bres

  Bres

  Bres was tien jaar lang een dichtbundel in wording. Toen Leonard Nolens in 2003 Derwisj publiceerde, schreef Piet Gerbrandy in de Volkskrant: ‘Evenals de vorige drie bundels bevat ook deze een afdeling met de titel “Bresâ€.

  Prijs vergelijken van ebook Dwaalwegen

  Dwaalwegen

  De dichter Miroslav Holub schrijft in zijn gedicht `Korte beschouwing over kaarten' over een troep soldaten die hopeloos verdwaalt in de Alpen. Gelukkig blijkt een van hen een kaart op zak te hebben die hen de weg terug naar hun kampement wijst.

  Prijs vergelijken van ebook Geestgronden

  Geestgronden

  ‘Verzwegen visioen’ luidt de titel van een lang gedicht in deze bundel dat Bernlef schreef over de schilder Pieter Janszoon Saenredam, die al eerder onderwerp van zijn aandacht was.

  Prijs vergelijken van ebook Vreemde wil

  Vreemde wil

  J. Bernlef: ‘Nou ja, belangrijker, belangrijker. Vergelijk het maar met een schilder die ook tekent. De tekening is een sneller medium, geschikt om de eerste intuïties op papier te zetten.

  Prijs vergelijken van ebook Respyt

  Respyt

  Kees Fens in de Volkskrant: ‘Het blijft indrukwekkend: dertig jaar is in dit land een dichter bezig haar vreemdelingschap te bevestigen en te ontkennen (want voor ons in gedichten doorzichtig te maken) in poëzie in een taal die de onze niet is.

  Prijs vergelijken van ebook Versamelde gedigte

  Versamelde gedigte

  Elisabeth Eybers in de ‘Verantwoording’ over de uitgave van Versamelde gedigte:‘Hierdie versamelbundel bevat die gedigte wat ek tussen my sewentiende en drie-en-tagtigste jaar geskrywe het, met die volgende uitsonderings: veertig van die ses-en-veerti

  Prijs vergelijken van ebook Boheems glas

  Boheems glas

  In Boheems glas is het niet het (Zuid-)Nederlandse, maar het Tsjechische cultuurlandschap dat Hamelinks buitengewoon versatiele taalscheppende verbeelding en dito vermogen tot contrasterende vereenzelviging de ruimte geeft.

  Prijs vergelijken van ebook De dame van de tapisserie

  De dame van de tapisserie

  De Dame van de Tapisserie (de titel roept herinneringen op aan het befaamde vroeg-middeleeuwse wandtapijt van Bayeux en zijn fijngevingerde hoogadellijke borduurster) bestaat uit tien cycli van elk negen en één cyclus van tien gedichten, die naar thematiek

  Prijs vergelijken van ebook Een slaande hoef

  Een slaande hoef

  Michaël Zeeman over Een slaande hoef: ‘Het is een grootse, hoge bundel, met drieënveertig sonnetten, die zich enkel met grote concentratie laten lezen en herlezen, die aanspraak maken op studie, vergelijking en analyse, maar die al die moeite op een sch

  Prijs vergelijken van ebook Gekras

  Gekras

  Gekras is, voor wie de gedichten van Roland Jooris een beetje kent, een treffend juiste titel: als er één dichter wars is van krullentrekkerij en klinkklank, dan is hij het wel.

  Prijs vergelijken van ebook Een tijger onderweg

  Een tijger onderweg

  De poëzie van Tomas Lieske is van een in onze letteren sinds lang niet geziene breedheid: niet alleen de gedichten zelf en hun versregels zijn lang, ook stofkeuze en verwerking duiden op een grote en vaste greep, zodat iets ontstaat van symfonische allure.

  Abonneren op Poëzie