Prijs vergelijken van ebook Perzisch vuur

  Perzisch vuur

  De eerste oorlog tussen Oost en West werd 2500 jaar geleden uitgevochten. In het begin van de vijfde eeuw voor Christus was er een supermacht die zich vast had voorgenomen orde te brengen in een tweetal terroristenstaten.

  Prijs vergelijken van ebook Beroemde Romeinen

  Beroemde Romeinen

  Als pendant van Ploutarchos' beroemde Grieken verschijnen er nu twaalf biografieën van beroemde Romeinen uit de tijd van de Romeinse republiek, vanaf de nog half mythische Camillus, 'de tweede stichter van Rome', tot Marcus Antonius, die samen met Kleopatra

  Prijs vergelijken van ebook Orakelboek

  Orakelboek

  Wat deed je als je in de Oudheid antwoorden op je levensvragen zocht? Je ging naar het orakel van Delphi, bezocht een magiër, óf je raadpleegde het befaamde Orakelboek.

  Prijs vergelijken van ebook De twaalf Caesars

  De twaalf Caesars

  Matthew Dennison schreef De twaalf Caesars in navolging van de beroemde Gaius Suetonius Tranquillus, die in het begin van de tweede eeuw de levens van `twaalf keizers beschreef: van Julius Caesar tot en met Domitianus, oftewel van 100 voor tot 96 na Christu

  Prijs vergelijken van ebook Ik Jezuha ben Pantera

  Ik Jezuha ben Pantera

  De besluiten van de auteur, in pro en contra, betreft het leven van Jezuha ben Pantera, zetten alles op de kop. De ideeen van Jezuha, zijn handelen, laten duidelijk zien dat hij de bevrijder van het Romeinse joch, de Messias is.

  Prijs vergelijken van ebook Klassieke oudeheid van A tot Z

  Klassieke oudeheid van A tot Z

  Veel namen en begrippen die dagelijks gebruikt worden, zijn afkomstig uit het Grieks of het Latijn: het Oedipuscomplex, een provincie, het vetorecht. Ook veel zegswijzen, gebruiken en instellingen gaan terug naar de Griekse en Romeinse oudheid.

  Prijs vergelijken van ebook De staat van Afrika

  De staat van Afrika

  Na 35 jaar in Afrika kan Richard Dowden met recht een zeer eigen geschiedenis schrijven over de Afrikaanse staten en hun bevolking. Hij beschrijft Afrika vanaf het moment dat de Europeanen vertrokken waren en nadat de superpowers arriveerden.

  Abonneren op Wereldgeschiedenis